digitale toegankelijkheid
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Ondertiteling voor digitale toegankelijkheid

Misschien heb je de term al een paar keer voorbij horen komen: Digitale Toegankelijkheid. Het klinkt ingewikkelder dan dat het is. Het komt er namelijk op neer dat alle openbare content voor iedereen beschikbaar is. Dat betekent dat websites, video’s en podcasts ook beschikbaar moeten zijn voor mensen met een functionele beperking.

Technologie kan helpen om mensen die doof-, of slechthorend zijn toegang te geven tot video en audiocontent door ondertiteling of het toevoegen van een transcript. Met de wet digitale toegankelijkheid zijn publieke organisaties verplicht om audio-, en videomateriaal toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Wij vinden dat elke organisatie hier rekening mee zou moeten houden. Alleen dan maak je openbare content ook daadwerkelijk toegankelijk voor iedereen en kan je spreken  van een open en transparant mediabeleid.

Het toevoegen van ondertiteling is vaak een tijdrovend proces, zeker als je het niet vaak doet. Zoom Script maakt gebruik van automatische spraakherkenning waarbij het mogelijk is om snel en betaalbaar ondertitels en transcripten te genereren. Het wordt dus veel makkelijker om ondertiteling toe te voegen aan jouw video. Als je dit toch te veel tijd vind kosten, kan je het ook volledig aan ons uitbesteden. De ondertiteling en transcripten van Zoom Script voldoen aan de eisen voor ondertiteling en transcriptie zoals de overheid ze heeft opgesteld in het besluit Digitale Toegankelijkheid.

Wil je meer weten over het besluit Digitale Toegankelijkheid?

Check deze website of neem contact op voor advies.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email