video ondertitelen
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Ondertiteling op YouTube

Het ondertitelen van video heeft veel voordelen. Je maakt de video voor iedereen en op elke locatie beschikbaar en het helpt om de vindbaarheid van de video in zoekmachines te verhogen.

YouTube biedt automatische ondertiteling aan die in een aantal talen goed werkt. Zoom Script biedt perfecte, handgemaakte ondertiteling die je kunt toevoegen aan jouw video op YouTube. Hieronder vind je een stappenplan van hoe je dat kunt doen:

1. Upload je video in YouTube. Je hoeft de video niet openbaar te publiceren, maar je kunt het als verborgen of privé publiceren.

2. Creator Studio Ga naar “Creator Studio en kies ‘add new subtitles or CC.

3. Taal. Selecteer vervolgens de taal voor je ondertiteling, hier zie je ook de optie: upload .file of transcription file.

4. .SRT bestand. Upload het .srt bestand dat je van ons hebt gekregen.

5. Toevoegen op YouTube. YouTube voegt nu automatisch ondertiteling en tijdcodes toe, zodat het gelijk loopt met de audio.

6.Klopt het? Je ziet de transcriptie nu verschijnen in de video en de tijdcodes met de tekst worden naast de video getoond. Zie je dingen die niet kloppen? Noteer de wijziging en de tijdcode en geef het aan ons door, dan passen we het voor je aan. (info@zoomscript.nl)

7. Opslaan of publiceren. Is de video helemaal goed? Dan kan je de video opslaan en openbaar publiceren, als er nog dingen gewijzigd moet worden sla de video dan alleen op.

Kom je er niet helemaal uit? Mail of bel ons gerust want we helpen je graag!

info@zoomscript.nl of 020 244 2368

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email