youtube

Ondertiteling toevoegen aan video’s?

Maak jij regelmatig video’s? Dan weet je hoeveel werk het is om een video op te nemen en te editen. In een paar minuten beeld gaat soms wel uren werk zitten. Ook het toevoegen van ondertiteling kan een saaie en tijdrovende klus zijn. Waarom is het toch verstandig om jouw video’s te ondertitelen?

1 Je maakt de video’s toegankelijk voor een breder publiek
Nederland telt anderhalf miljoen doven en slechthorenden en die kan je ook bereiken door ondertiteling en captions toe te voegen. Zoom Script levert Transcript Direct, een automatisch transcript met timestamps die je direct kunt gebruiken. Kies je echter voor Transcript Perfect, dan bieden we ook de optie om captions toe te voegen zodat je het alleen nog maar hoeft te uploaden. Bam! je video binnen no time perfect ondertiteld.

2 Social media
Je kent het vast wel, als je in de trein zit of in de wachtkamer van de tandarts check je even gauw jouw timeline. Het is je misschien wel eens opgevallen dat de meeste video’s geluidloos worden afgespeeld. Meer dan 85 procent van alle video’s op Facebook wordt zonder audio bekeken en ook via Instagram worden video’s vaker zonder dan met geluid bekeken. We bekijken veel video’s op onze mobiel, bijvoorbeeld als we onderweg zijn. De video’s op de timelines van LinkedIn en Facebook worden daarom automatisch geluidloos afgespeeld en dat is zonde want op zo’n moment nemen maar weinig mensen de moeite om hun oortjes in te pluggen en de video nogmaals te bekijken. Door video’s te ondertitelen kan je meer mensen bereiken die ook daadwerkelijk de inhoud meekrijgen. Facebook en Youtube bieden de optie om .srt bestanden te uploaden zodat wanneer mensen een video afspelen zonder geluid, ze automatisch de ondertiteling te zien krijgen. Zo loop je geen onnodige views mis!

3 Wees vindbaar
YouTube is tegenwoordig een hele belangrijke zoekmachine en Google neemt videoresultaten ook mee in haar zoekresultaten. Daarom is het belangrijk om de titel en beschrijving van jouw video zorgvuldig te kiezen. Het toevoegen van een transcript kan helpen om beter te scoren in de ranking van Google en Youtube. De zoekmachines gebruiken de ondertiteling namelijk om te bepalen waar de video over gaat. Een tweede toepassing is om de transcripten ‘om te vormen’ tot nieuwe content zoals blogs of social media berichten die ook weer zorgen voor een groter bereik.

Het ondertitelen van video’s biedt een hoop voordelen en is eigenlijk onmisbaar als je veel mensen wilt bereiken met jouw video’s. Wij helpen je hier graag bij! Zoom Script biedt twee opties: Transcript Direct voor automatische transcripten van hoge kwaliteit of Transcript Perfect waarbij we ook captions toevoegen en jij geen omkijken meer hebt naar ondertiteling!

Neem contact met ons op voor meer informatie of start direct.