transcript

Wat voor soort transcript heb je nodig?

Er zijn allerlei goede redenen om een transcript te maken. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld onderzoek doet, interviews afneemt of dat je graag gespreksopnames wilt kunnen nalezen. Er bestaan verschillende soorten transcripten en het is handig om van tevoren te weten welke vorm het beste past bij het doel dat je voor ogen hebt. Dit zijn de drie meest voorkomende vormen van transcriptie:

1. Samenvattend transcript; deze vorm van transcripten maken wordt veel gebruikt in het bedrijfsleven, het gaat erom dat de kern goed wordt weergeven. De tekst hoeft niet zo gedetailleerd mogelijk, mensen hebben haast en willen snel tot de kern komen.

2. Woordelijke transcripten worden veel gebruikt door mensen die een bepaald onderzoek doen. Je kunt denken aan consultants, artsen of inspecteurs van een ministerie. Als het belangrijk is om te weten wat iemand zegt, dan kun je volstaan met een woordelijk transcript.

3. Letterlijke transcripten maak je wanneer het van belang is dat het transcript het gesprek precies weergeeft. Als je gesprekken bijvoorbeeld als bewijsmateriaal wilt gebruiken, dan heb je de exacte weergave van het gesprek nodig. Transcript Perfect biedt in zo’n geval uitkomst.
Wij kunnen al deze type transcripten voor je maken.

Twijfel je over welke vorm het meest geschikt is in jouw situatie? Neem gerust contact met ons op want we helpen je graag!