tips voor een transcript

Vier tips voor het beste transcript

Handmatig een transcript maken van een gespreksopname kan een tijdrovende klus zijn. Gelukkig bestaan er tegenwoordig tools zoals Zoom Script die jou het werk uit handen nemen. We geven je vier tips om het beste resultaat te halen wanneer je onze dienst gebruikt.

1 Geef de opnames een duidelijke naam
Het begint allemaal met de opname. Je kunt het gesprek opnemen met je mobiel, een recorder of een microfoontje. Belangrijk bij het gebruik van Zoom Script is dat er weinig achtergrondgeluiden zijn en dat mensen zo min mogelijk door elkaar heen praten. Zelf vind je mensen ook lastig te verstaan in een drukke ruimte of wanneer ze door elkaar heen praten, voor een machine geldt dat net zo! Zodra de opname is afgelopen geef je de opname een duidelijke naam, bijvoorbeeld het onderwerp, de datum of de deelnemers. Dat zorgt ervoor dat je gemakkelijk terug kunt zoeken in je opnames.

2 Ga na hoe precies je het transcript wilt hebben
Transcripten maken kan op allerlei verschillende manieren. Transcript Direct van Zoom Script is altijd een letterlijk transcript, dat betekent dat iedere ‘uh’, ‘eh’ of ‘uhm’ wordt opgeschreven. Is dit niet nodig?Dan kun je het natuurlijk gemakkelijk zelf bewerken in onze tekstverwerker, maar als je daar geen tijd voor hebt kunnen we dit voor jou doen als je kiest voor Transcript Perfect.

3 Wees duidelijk in de instructie
Je weet wat voor soort transcript je wilt hebben? Mooi! Het is handig om nog even goed na te gaan wat het uiteindelijke doel is van het transcript en of je nog instructies wilt meegeven. Als je voor Transcript Perfect kiest, dan kan je uitgebreide instructies meegeven over de vorm en de data die moeten worden toegevoegd, maar ook bij Transcript Direct denken we graag met je mee. De tekstverwerker van Zoom Script biedt opties om sprekers toe te voegen en om de tekst aan te passen dus je kunt er zelf ook alle kanten mee op. Natuurlijk helpen we je graag bij het bewerken van een transcript dus je kunt altijd advies vragen aan een van onze taalspecialisten.

4 Bewerk, deel en archiveer jouw transcript
Heb je het bestand opgestuurd? Sit back and relax, wij doen het werk voor je! Na maximaal twee uur ontvang je van ons het transcript en kan je aan de slag. Je kunt het Transcript Direct downloaden of doorsturen naar anderen maar ons dashboard biedt nog veel meer opties. Zo kun je dankzij de archieffunctie, waarin al jouw opnames met bijbehorende transcripten veilig opgeslagen staan.

We hopen dat het gebruiken van een transcriptie tool met deze tips nog makkelijker is geworden. Stop met typen en hou meer tijd over!